The dropshotting norwegian

Rapport fra VM Super Seniors 70+ 2017

Av: Trond Christiansen

VM er en tøff øvelse. I år var stedet Lake Nona, Orlanda i Florida. Riksanlegget for USA med 110 baner, derav de 34 grusbanene vi spilte på. Veldig varmt og fuktig med mye tennis hver dag. Vi startet veldig bra med å slå Zimbabwe og våre svenske venner. Vi endte til slutt opp på delt 7.plass med Italia – bak Spania, Australia, USA, Sveits, Canada og Nederland, men foran alle de nordiske landene, og bl.a. Frankrike, Storbritannia og Tyskland. Vi møter et nytt land hver dag, og det er oppvarming, konsentrasjon, inntak av masse drikke og helst så mye mat som mulig. Du er nemlig aldri sulten, og det er en rar følelse. I løpet av en dag drakk jeg ca. 2 liter juice, 3-4 cola, 6 liter vann, 2 kopper kaffe, 2 øl og 1 liter sportsdrikk. Dagen startet kl. 06.30 med egg og bacon – avsluttet kl. 21.00. Kl. 07.45 ankom vi banen, og kampene startet kl. 09.00.

Vi har aldri tidligere kommet inn blant de 8 beste, og vi var 2 baller fra å vinne avgjørende double mot 2.seedede Nederland i kvartfinalen. Hadde vi vunnet, hadde vi møtt Australia i semifinalen. Australia møtte vi for 2 år siden i VM i Kroatia, og jeg vant min match mot en av dem som spilte i finalen i år. Jeg spurte om han husket matchen for 2 år siden – og han svarte «oh – you are the dropshotting norwegian.» Han husket ikke igjen meg, men dropshoten husket han.

Det norske laget besto av de 4 beste spillerne gjennom de siste årene: Torulv Tjomsland, Jan Fredrik Kise, Kjell Worren og meg. Jeg tror vi var det jevneste og best trente laget som stilte opp i dette VM for veteraner over 70!

Vi så ingen alligatorer, selv om vi spilte ved en lake – hvor alligatorene visstnok bodde.